• Titel

    We hebben samen met jeneverstokerij Anker Weesp een bijzonder bier gebrouwen, de Wispe Tripel jenever. Met deze combinatie willen we onze plannen onder de aandacht brengen voor een eigen brouwerij en distilleerderij in de Laurentiuskerk in Weesp.

Met het oog op de start van onze crowdfunding campagne organiseren wij samen met de Naeckte Brouwers en KEK! Bier op vrijdag 10 november het Amstel en Vecht Biefest in de Annakerk in Amstelveen. Wij vertellen je hier graag hoe jij onderdeel kunt worden van een brouwerij en proeflokaal in de Laurentiuskerk in Weesp. Wispe stelt gratis kaarten beschikbaar aan geintreseerden die overwegen in onze plannen te investeren. Aanmelden voor het Bierfest kan door een e-mail te sturen naar crowdfunding@wispe.nl. Wees er snel bij want het aantal beschikbare kaarten is beperkt!


Bierfest

Het idee van een Bierfest komt uit de koker van Rabobank Amstel en Vecht. Ook daar merken ze dat speciaalbier steeds populairder wordt in Nederland. Zij brachten een drietal lokale brouwers uit het gebied Amstel en Vecht met elkaar in contact met het idee te laten zien en proeven wat voor een mooi bier er hier in de regio gebrouwen wordt. Je kunt proeven welke handtekening de brouwer in zijn bier zet, horen welke plannen de brouwers hebben en het is bovenal een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De Rabobank biedt bezoekers van elke brouwer een biertje aan. Uiteraard zal er ook smakelijke catering aanwezig zijn.


Crowdfunding

Sinds 2015 zijn we bezig met het vestigen van een brouwerij in de Laurentiuskerk in Weesp.

De exacte startdatum van onze crowdfundingcampagne is nog onduidelijk nadat er alsnog een aantal bezwaren zijn gemaakt, het werk ligt daarom tijdelijk stil. Maar dit weerhoudt ons er niet van met veel enthousiasme aan de plannen door te werken. Jitze Vellenga, de verantwoordelijke broer voor de financiën binnen de brouwerij: “We geloven dat het een groot succes kan worden en hebben daarom een lange adem. Crowdfunding is een belangrijk onderdeel om onze plannen in de Laurentiuskerk te kunnen realiseren en liefhebbers de mogelijkheid te geven betrokken te raken bij het project. Met het Bierfest kunnen we ons netwerk van geïnteresseerden verder uitbouwen.


Voor potentiele investeerders die meer informatie willen is het ook mogelijk om een ‘speeddate’ met de brouwers aan te vragen. Dit kun je aangeven in je mail. Het Bierfest Amstel en Vecht vindt plaats tussen 16.30 en 20.00 uur in de Annakerk in Amstelveen. Onderzocht wordt nog of er een pendelbus kan rijden tussen Weesp en de festivallocatie. Meer informatie ontvang je bij je inschrijving.


Collab brew: Lager

De drie brouwers hebben elk hun eigen bieren en hun eigen manier van brouwen. Maar speciaal voor het Bierfest is een gezamenlijk bier gebrouwen. Het is een karaktervolle verfrissende lager (alc. 5% vol.) met drie verschillende moutsoorten en drie hopsoorten. Een ongefilterd bier rechtstreeks uit de lagertank. Het heeft een fruitige smaak en aroma. De afdronk is licht bitter.

 


Onze plannen