• Bewust brouwen

    Bier is een natuurproduct, we brouwen zo puur mogelijk, dus biologisch. We hebben bijzondere aandacht voor de omgeving waarin we onze bieren brouwen. We ondersteunen mooie initiatieven. Ons doel is een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en een maximale bijdrage te leveren aan onze stad.

Duurzaam

Wispe is vanaf het eerste begin bezig met duurzaamheidsbeleid. Zo wordt de restwarmte die vrijkomt bij ons brouwproces hergebruikt. Het eiwitrijke bostel van de brouwsels wordt opgehaald door een lokale boer die het als veevoer gebruikt. Zijn mest gebruiken wij weer om de hop voor onze bieren mee te verbouwen. Voor het schoonhouden van de brouwketels gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. We analyseren het rendement van ons brouwproces zodat we het meeste halen uit onze grondstoffen.

Puur

We brouwen onze bieren zo puur mogelijk en met gebruik van biologische ingrediënten. Zo kunnen we beter controleren wat er in ons bier gaat en brouwen we de meest natuurlijke bieren. We ondersteunen biologische landbouw. Iedere consument die kiest voor biologisch draagt ​​bij aan grond dat vrij is van chemische en kunstmatige middelen. En dat is goed voor onze planeet.

Regionaal

We geloven in de kracht van de eigen regio en de verbondenheid met lokale partners. De kansen in de nabije omgeving liggen vaak voor het oprapen. Hiermee kunnen we niet alleen de CO2 uitstoot beperken, maar het zorgt ook voor binding in de regio en gezamenlijke trots. Bij Wispe willen we de winst ook ten goede laten komen aan Weesp. We sponsoren regelmatig lokale initiatieven en werken samen met lokale ondernemers. Vanaf 2019 gaan we jaarlijks een geldprijs uitreiken voor een initiatief dat onze stad mooier, succesvoller of duurzamer maakt. We doneren hiervoor een bedrag van onze omzet. De jury wordt gevormd door de Heeren XVI.

Ambities 2024

We hebben onze doelstellingen om verder te verduurzamen vertaald naar een aantal concrete punten. Deze willen we voor 2024 hebben gerealiseerd.


• Zoveel mogelijk bieren biologische brouwen (Skal gecertificeerd);

• Producten en diensten zoveel mogelijk afnemen bij regionale ondernemers;

• Inkoop duurzame energie;

• Optimaal gebruik maken van restwarmte brouwerij;

• Minimaliseren waterverbruik;

• Optimaliseren rendement brouwproces;

• Waar mogelijk gebruik maken van gerecyclde materialen en scheiden van afval;

• Het telen van onze hop en kruiden in de directe omgeving (Wispe proeftuin);

• Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;

• Inzetten op eigen verantwoordelijkheid medewerkers en talent belonen;

• Persoonlijke aanpak, de menselijke maat moet de klok slaan;

• Zorgvuldige omgang met de omgeving/buurtbewoners;

• Educatie door onder andere het aanbieden van rondleidingen, bezoeken van de Wispe proeftuin, informatie op de menukaart over oorsprong producten;

• Stimuleren van toerisme naar Weesp;

• Gericht sponsoren van initiatieven die aansluiten op onze kernwaarden;

• Stimuleren verantwoorde bierconsumptie.