• Bewust brouwen

    Bier is een natuurproduct, we brouwen zo puur mogelijk, dus biologisch. We hebben bijzondere aandacht voor de omgeving waarin we onze bieren brouwen. We ondersteunen mooie initiatieven. Ons doel is een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en een maximale bijdrage te leveren aan onze stad.

Duurzaam

Veel aanpassingen zijn gedaan om het kerkgebouw waarin we brouwen zo duurzaam mogelijk te maken. Restwarmte die vrijkomt bij ons brouwproces wordt hergebruikt voor het verwarmen van het proeflokaal. Het eiwitrijke restproduct van de brouwsels (bostel) wordt opgehaald door een lokale boer die het als veevoer gebruikt. De mest gebruiken we weer om de hop voor onze bieren mee te verbouwen. Ook voor het schoonhouden van de brouwketels gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Puur

Tot de 19e eeuw was al het bier biologisch. Helaas zijn kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen nu de norm bij het verbouwen van gerst en hop. Er zijn veel redenen waarom Wispe biologisch brouwt. Door biologische ingrediënten te gebruiken, kunnen we beter controleren wat er in ons bier gaat en brouwen we de meest pure bieren. We ondersteunen biologische landbouw. Iedere consument die kiest voor biologisch draagt ​​bij aan grond dat vrij is van chemische en kunstmatige middelen. En dat is goed voor onze planeet.

Lokaal

Bij Wispe willen we de winst ook ten goede laten komen aan Weesp. We sponsoren regelmatig lokale initiatieven en werken samen met lokale ondernemers. Vanaf 2019 gaan we jaarlijks een geldprijs uitreiken voor een initiatief dat onze stad mooier, succesvoller of duurzamer maakt. We doneren hiervoor een bedrag van onze omzet. Wil jij een initiatief voordragen dat dit jaar in aanmerking moet komen voor deze prijs, stuur dan een e-mail met je motivatie naar info@wispe.nl o.v.v. Wispe Award. De jury wordt gevormd door de Heeren XVI.