• Bewust brouwen

    Bier is een natuurproduct, we brouwen zo puur mogelijk, dus biologisch. We hebben bijzondere aandacht voor de omgeving waarin we onze bieren brouwen. We ondersteunen mooie initiatieven. Ons doel is een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en een maximale bijdrage te leveren aan onze stad.

Duurzaam

Veel aanpassingen zijn gedaan om het kerkgebouw waarin we brouwen zo duurzaam mogelijk te maken. Restwarmte die vrijkomt bij ons brouwproces wordt hergebruikt voor het verwarmen van het proeflokaal. Het eiwitrijke restproduct van de brouwsels (bostel) wordt opgehaald door een lokale boer die het als veevoer gebruikt. De mest gebruiken wij op onze beurt weer om hop in Weesp mee te verbouwen voor onze bieren. Ook voor het schoonhouden van onze ketels gebruiken wij biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Biologisch

Tot de 19e eeuw was al het bier biologisch. Helaas zijn kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen nu de norm bij het verbouwen van gerst en hop. Er zijn veel redenen waarom Wispe biologisch brouwt. Door biologische ingrediënten te gebruiken, kunnen we beter controleren wat er in ons bier gaat en brouwen we de meest pure bieren. We ondersteunen biologische landbouw. Iedere consument die kiest voor biologisch draagt ​​bij aan grond dat vrij is van chemische en kunstmatige middelen. En dat is goed voor onze planeet.

Lokaal

Bij Wispe willen we de winst niet alleen ten goede laten komen aan onszelf en de medewerkers, maar ook aan de inwoners van Weesp. We sponsoren regelmatig evenementen, verenigingen en goede doelen. Vanaf 2019 gaan we ook jaarlijks een initiatief steunen die Weesp mooier, succesvoller of duurzamer maakt. We doneren hiervoor jaarlijks een bedrag van onze omzet. Wil jij dit jaar in aanmerking komen voor deze beloning, stuur dan een e-mail met je motivatie naar info@wispe.nl. Bij iedere aanvraag kijken wij of het verzoek past bij onze kernwaarden. Wij kunnen daarbij helaas niet op ieder verzoek ingaan.