• Bewust brouwen

    Bier is een natuurproduct, we brouwen zo puur mogelijk, dus biologisch. We hebben bijzondere aandacht voor de omgeving waarin we onze bieren brouwen. We ondersteunen mooie initiatieven. Ons doel is een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten en een maximale bijdrage te leveren aan onze stad.

Duurzaam

Veel aanpassingen zijn gedaan om het kerkgebouw waarin we brouwen zo duurzaam mogelijk te maken. Restwarmte die vrijkomt bij ons brouwproces wordt hergebruikt voor het verwarmen van het proeflokaal. Het eiwitrijke restproduct van de brouwsels (bostel) wordt opgehaald door een lokale boer die het als veevoer gebruikt. De mest gebruiken we weer om de hop voor onze bieren mee te verbouwen. Ook voor het schoonhouden van de brouwketels gebruiken we uitsluitend biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Biologisch

Tot de 19e eeuw was al het bier biologisch. Helaas zijn kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen nu de norm bij het verbouwen van gerst en hop. Er zijn veel redenen waarom Wispe biologisch brouwt. Door biologische ingrediënten te gebruiken, kunnen we beter controleren wat er in ons bier gaat en brouwen we de meest pure bieren. We ondersteunen biologische landbouw. Iedere consument die kiest voor biologisch draagt ​​bij aan grond dat vrij is van chemische en kunstmatige middelen. En dat is goed voor onze planeet.

Lokaal

Bij Wispe willen we de winst niet alleen ten goede laten komen aan onszelf en de medewerkers, maar ook aan de inwoners van Weesp. We sponsoren regelmatig lokale initiatieven. Vanaf 2019 gaan we jaarlijks een award uitreiken voor een initiatief die Weesp mooier, succesvoller of duurzamer maakt. We doneren hiervoor een bedrag van onze omzet. Wil jij een initiatief voordragen die dit jaar in aanmerking moet komen voor deze award, stuur dan een e-mail met je motivatie naar info@wispe.nl o.v.v. Wispe Award.