• Crowdfunding

    Oktober dit jaar start onze crowdfundingcampagne. We vertellen je hier alvast meer over onze plannen. Wil je onderdeel worden van de Wispe Brouwerij en het proeflokaal in Weesp? Meld je dan nu alvast aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

    NIEUWSBRIEF

Wie

Het biermerk Wispe bestaat sinds juni 2009 en is opgericht door drie broers: Jerrit, Jitze en Remko Vellenga. Wij zijn nu nog brouwerijhuurder. Dit betekent dat wij geen eigen brouwinstallatie hebben, maar onze bieren brouwen bij andere brouwerijen.


Als biermerk groeien wij hard en als broers willen wij een volgende stap zetten en onze droom realiseren van een eigen brouwerij.

Wat

Als Weesper biermerk zijn we verbonden met de stad en haar geschiedenis. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier de Vecht kent Weesp een rijke geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. Met een brouwerij willen we deze geschiedenis nieuw leven inblazen. Naast een brouwerij komt er een proeflokaal van waaruit bezoekers het ambachtelijke brouwproces kunnen volgen en tegelijkertijd kunnen genieten van een goed glas bier.


Een hopveld aan de rand van Weesp zal de brouwerij gaan voorzien van biologische hop. Zo brouwen we straks een echt lokaal bier. Anker Weesp zal in de kerk jenever en likeuren gaan stoken. Uiteindelijk willen we met Wispe maatschappelijke impact creëren, zo ontstaat een win-winsituatie voor Weesp, de inwoners en brouwerij.

Waar

In het voorjaar van 2019 willen we de bierbrouwerij openen. De locatie die wij hiervoor op het oog hebben is de Sint-Laurentiuskerk in het centrum van Weesp.


De Sint Laurentiuskerk is onderdeel van een Rijksbeschermd stadsgezicht. De naamgever van de kerk is de beschermheilige van bierbrouwers. Tot april 2014 was deze neogotische kruiskerk in gebruik als rooms-katholieke kerk, daarna dreigde sloop. Met een brouwerij, stokerij en proeflokaal blijft de kerk toegankelijk en herleeft de rijke bier- en jenevergeschiedenis in Weesp.

Steun onze plannen


Word mede-oprichter van de Weesper bierbrouwerij en ontvang een mooi rendement op je investering met veel leuke extra’s. Wil je meer weten over de Wispe Brouwerij en onze plannen? Download dan hier ons ondernemingsplan.


Dowdload ondernemingsplan